Tu navegador web no está utilizando Javascript.

Por favor actívalo i actualize la página.

BRAVABLOG


Escull la camper que s'adapti a les teves necessitats

30.01.17
On dormir amb la nostra camper ?

Alguns dels primers dubtes que sorgeixen al planejar un viatge en campervan són els de on dormir, aparcar, menjar,…. En aquest post intentarem facilitar algunes respostes al respecte.

Segons la legislació actual es pot aparcar a qualsevol lloc permès per la normativa nacional que regeix tots els vehícles, en tant que l’estacionament sigui l’adecuat. Es pot elevar el sostre d’una volkswagen i es poden obrir les claraboies superiors sempre que aquests elements no excedeixen el perímetre del vehícle, fins i tot es poden calçar les rodes en cas que no ens trobem sobre una superfície plana. Per tant, tot el que es mantingui en aquests paràmetres es considerara estacionament i està permès.

Ara bé, la normativa no és veligerant amb l’acampada, que està estrictament prohibida fora dels llocs habilitats a tal efecte. Què s’enten per acampada? Doncs totes aquelles alteracions que sobrepassin el perímetre habitual del vehícle en circulació. Per tant no es podran obrir els tendalls ni les finestres vasculants perimetrals o treure taules i cadires a l’exterior o demés elements de càmping.

Amb tot plegat, i donat que darrerament alguns ajuntaments estan mirant de regular de forma diferent a la que estipula la legislació, la nostra recomanació passa per cercar espais habilitats, especifics i/o acceptats per a aquest tipus de vehícles.

Podem dividir aquests espais habilitats segons la seva tipologia i així optar per:

Els càmpings tradicionals: molts d’ells en l’actualitat disposen de zones i/o tarifes adaptades a les furgonetes camper i autocaravanes (d’ara a endavant AC) i disposen de tots els serveis. Desde la connexió elèctrica a 220 a espais de descàrrega d’aigües negres i grises i punts de càrrega d’aigua. A més podrem gaudir dels serveis habituals d’un càmping i les seves instalacions. En temporada baixa existeixen targetes de descompte amb opcions molt interessants, per a nosaltres la més destacada a l’actualitat és la ACSI que ofereix preus diaris molt interessants en funció de la categoria del càmping, a més ACSI disposa d’Apps pròpies on trobar tota la informació detallada sobre els càmpings que hi estan adscrits.

àrees ac: on podríem diferenciar entre les que són de gestió municipal i les privades. Habitualment les primeres són més econòmiques i fins i tot gratuïtes, però les segones també disposen de millors serveis i ubicacions. Existeixen diferents webs i apps que recullen i geolocalitzen aquestes àrees.

Llocs d’interès: Generalment coneguts com a ‘furgoperfectos’ i batejats així en el seu origen en un conegut i concorregut foro d’internet dedicat al vehícles camper. Els ‘furgoperfectos’ són llocs compartits pels usuaris del mateix foro que poden o no estar inclosos en les categories anteriors, han estat emprats per estacionar, dormir i o menjar amb els seus vehícles. Els llocs són valorats per els usuaris que els visiten en funció de la seva ubicació, capacitat, serveis,… hi ha una app que els recull amb la seva geolocalització.

Segons el nostre parer actualment la millor opció coneguda és la App PARK4NIGTH que mira d’englobar en un sol mapa i una sola aplicació els espais de totes les anteriors categories. Amb valoracions dels usuaris i descripcions i fotografies detallades dels espais.

BRAVABLOG
RUTES, ESCAPADES, INFO VIATGE ...
On dormir amb la nostra camper ? 02.03.20
Banyoles, un imprescindible

Aquest poble sempre ens captiva, fa despertar certes sensacions que provoquen benestar, equilibri i felicitat. Us convidem a passar un cap de setmana meravellós a…

On dormir amb la nostra camper ? 20.12.19
Som distribuïdors oficials dels CampingBox by QUQUQ

Comencem el 2020 amb novetats, a BRAVAVANS som distribuïdors oficials a Catalunya del moble QUQUQ. Aquesta adquisició prové d'Alemanya, on ja fa 10 anys que…

×

Hola!

Fés click al nostre assessor en línia per obrir-hi un xat de Whatsapp o envia'ns un correu a hola@bravavans.com

× Hola! t'ajudo?